Halı Temizliğinde Hassas Yıkama Dönemini Başlatıyoruz.Halı yıkama adına pek çok ev veya iş yerlerinden alınarak firmaya yıkanmak ve temizlenmek üzere getirilen halıların temizleme ve ayrım aşamalarında karışmaması için kişiye özel verilen bir abone numarası veya barkod, her bir halıya tek tek iliştirilir. Halı barkotlama, karışıklığı gidermek için, mecbur yapılması gereken bir yöntemdir.

Adresten alınan halıların yıkama işlemine geçmeden önce halılar türlerine göre ayrılmaktadır. Bunun nedeni ise halı çeşitlerine göre uygulanan yıkama işlemidir. Halıların türlerine göre yıkama işleminde kirlilik oranına göre kullanılacak halı yıkama Deterjanlarının halıya zarar vermemesi için en uygun oranda malzeme kullanılmalıdır. Türleri açısından diğer halılara göre daha hassas olan halılarda yıkama işlemi ve kullanılan temizlik malzemesine özen gösterilmelidir. Örnek verecek olursak bir makina halısı ile bir el dokuması halı arasında çok fark vardır. Birine kullanılan deterjan diğerine de aynı oranda kullanılamaz. Eğer yıkama işlemine tabii tutulacak halıda çıkması mümkün olmayan lekeler veya yırtıklar mevcutsa müşteriye derhal bilgi verilmelidir. Çünkü haber verilmeden yapılan işlemlerde müşteri ve halı yıkama firmaları da zarar görmektedir.

 

Halı Yıkama İşlemine Geçilmesi

Halı yıkama işlemi birkaç aşamadan oluşmaktadır. Yıkama işlemi halıların türlerine göre farklılık gösterebilir. İlk aşamada toz alma veya toz silkme işlemi yapılır. Toz alma işlemi AMİNE Halı Yıkama firmamızda özel tasarlanmış toz silkme makinalarıyla yapılmaktadır. Bazı hassas halılar bu işleme tabii tutulmayabilir. Toz silkeleme işleminden sonra halılar yıkama havuzlarına alınır. Havuz adından da anlaşılacağı gibi içi suyla dolu özel yapılmış bekletme alanlarıdır. Havuzlara alınmasının nedeni halılarda zamanla katmanlaşmış leke veya kirlerin yıkamadan önce yumuşamaya yüz tutmasıdır. Sonra halılar havuzlama aşamasına alınır. Havuz sırasında havuza katılan deterjanlar, yumuşatıcılar ve temizleme ilaçları sayesinde kirlerin ve lekelerin yumuşaması ve yıkama aşamasında en yüksek çözümün amaçlanmaktadır. Daha sonraki aşama ise halıların asıl yıkama işlemidir. Bu aşamada ise halılar halı yıkama fabrikaları tarafından kullanılan yıkama makinalarının özelliklerine göre yarı yada tam otomatik halı yıkama makinaları olarak değişiklik göstermektedir. AMİNE Halı Yıkama fabrikamızda kullanılan makinalar son teknoloji ürünü tam otomatik makinalardan oluşmaktadır. Yıkama işleminden sonra halıları sıkma ve kurutma işlemine geçilir.

Sıkma ve Kurutma Aşaması

Yıkama işlemi ve durulamadan sonra yıkanan halılar üzerindeki suların kalmaması için sıkma ve kurutma işlemine tabi tutulur. Sıkma işlemi kozan tibi veya rulo tibi tabir edilen sıkma makinalarında yapılır. Bu aşama sonunda halılar % 95 oranında sudan arındırılmış bir durumdadır. Sadece dokunulduğunda hissedilecek nem oranı olan halılar sıkma aşamasından sonra özel hazırlanmış kurutma odalarına alınır. Kurutma odaları her firmanın bünyesine göre değişiklik gösterir. Kurutma odaları kış ayları için özel hazırlanmış bölmelerdir. AMİNE Halı Yıkama olarak kurutma odalarımız yılın her günü 4 mevsim hizmete cevap verebilecek kapasitededir. Tamamen kuruyan halılar kuruma aşamasından sonra da bir süre havalandırılır ve paketleme aşamasına geçilir.